We bieden lessen in de gemeente Coevorden, Meppel, Emmen, De Wolden en Hoogeveen.

Hieronder staan de aangeboden lessen verder uitgewerkt

Meer bewegen voor ouderen (sport en spel, (zit)gymnastiek) op 3 verschillende niveaus:

De kracht van deze groepen is met name het gevarieerde aanbod van de oefenstof. Tijdens elke les wordt aandacht geschonken aan conditie, kracht en lenigheid en aan verschillende sporten en spelvormen, zoals badminton of andere racketspelen, balsporten en/of bewegen op muziek water. De inhoud van de lessen wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. De groepen worden bij voorbaat ingedeeld in 3 niveaus, die kunt u hier terugvinden.

Bewegen in warm water (Emmen)

In de lessen bewegen in warm water wordt gebruikgemaakt van diverse oefen- en ontspanningsmethodieken, zoals Aqua Yoga, Ai Chi, loop- en drijfvormen. Naast de gelegenheid om vrij te zwemmen worden er oefeningen gedaan met de groep. Er wordt gewerkt aan o.a. conditie, kracht, lenigheid en balans. Het mooie/unieke van het (warme) water is dat je onbelast kan bewegen en heerlijk kunt ontspannen. Dit alles gebeurt binnen de eigen mogelijkheden en in een gezellige sfeer. De lessen zijn geschikt voor een ieder die gewichtloos wil bewegen en ontspannen in extra verwarmd water (32,5 graden). De lessen duren 45 minuten waarvan 30 minuten wordt besteed aan het doen van oefeningen met de groep.
Klik hier voor het lesaanbod in Emmen

Dansen (Emmen)

Er wordt op verschillende locaties in Emmen aan country linedance gedaan. Houdt u van bewegen op muziek dan is een van deze groepen vast iets voor u.
Klik hier voor het lesaanbod in Emmen

Balsporten (Hoogeveen, Meppel)

Stuitvolleybal en Dynamic tennis.
Klik hier voor het lesaanbod in Hoogeveen
Klik hier voor het lesaanbod in Meppel

Wandelgroepen (Hoogeveen)

In Hoogeveen wordt er regelmatig in groepsverband gewandeld. Dit kan bijvoorbeeld elke maandagochtend vanaf 09.30 uur (7 km) of om 10.00 uur (4 km). Vertrek vanaf de Westerkim, Bosboomstraat 26, Hoogeveen. Na afloop van de wandeling wordt er veelal gezamenlijk koffiegedronken.

Maaltijdwandelingen:
Een aantal keren per jaar organiseert Eefke Weismann-Hooijer in haar functie van sportfunctionaris in de gemeente Hoogeveen wandelingen waarna er gezamenlijk wordt gegeten op de locatie waar vandaan men vertrokken is. Deze maaltijd wordt of door de locatie zelf verzorgd of door een cateraar en de kosten hiervoor zijn € 6,-.

In iedere gemeente is het aanbod anders, mocht uw voorkeur er niet bij staan in uw gemeente neem dan contact met ons op voor een passend advies.

Voorop staan plezier en gezelligheid. Bij veel groepen wordt na afloop van de les een kopje koffie of thee gedronken.

Kijk hier voor ons jaarrooster 2021-2022